Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Πως ο πόλεμος "σημάδεψε" τα πρόσωπα των στρατιωτών!

Συγκλονιστικές φωτογραφίες, που δείχνουν πώς ο πόλεμος του Αφγανιστάν "σημάδεψε" τα πρόσωπα των στρατιωτών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Sun.
Πριν από τον πόλεμο του Αφγανιστάν, κατά τη διάρκειά του, αλλά και αμέσως μετά την επιστροφή των στρατιωτών στην πατρίδα."Σοκαρίστηκα όταν είδα, πόσο είχαν αλλάξει τα πρόσωπά τους", δήλωσε η φωτογράφος.
Στις φωτογραφίες, βλέπουμε 4 στρατιώτες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα. Στην πρώτη φωτογραφία του κάθε στρατιώτη, το πρόσωπο δείχνει ήρεμο, μία ήμερα πριν την άφιξη στο Αφγανιστάν.
Στη δεύτερη φωτογραφία, που τραβήχτηκε ύστερα από 3 μήνες παραμονής στα στρατεύματα μάχης,είναι εμφανής η αλλαγή στα πρόσωπα τους, όπου τα χαρακτηριστικά δείχνουν πιο "σκληρά".
Στην τρίτη και τελευταία φωτογραφία του κάθε στρατιώτη, που τραβήχτηκε μετά τον πόλεμο, το πρόσωπο δείχνει ήρεμο, αλλά αρκετά αλλαγμένο από την πρώτη φωτογραφία.Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση της φωτογράφου, με τίτλο "We Are The Not Dead" (σε ελεύθερη απόδοση "είμαστε αυτοί που δεν πέθαναν"), θα συμβάλλουν στην έρευνα για τις δραματικές επιπτώσεις της θητείας στον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.